•Officiële opening Finse piste en atletiekpiste•De Merodehappening•Zitdagen studietoelagen

Officiële opening Finse piste en atletiekpiste
Begin september ging de nieuwe Finse piste en de gerenoveerde atletiekpiste aan de sportterreinen De Leunen open. De Finse piste, van twee meter breed en een lengte van één kilometer, bevindt zich naast de huidige atletiekpiste. Beide pistes kregen nieuwe verlichting, net als enkele voetbalterreinen in de omgeving.
 
Bij de minste regen stond de vroegere atletiekpiste onder water. Afwatering was niet aanwezig zodat het water moeilijk weg kon. Met de renovatie kreeg de piste een nieuwe toplaag uit gravel en werd tegelijkertijd een afwateringssysteem voorzien. Bij de Finse piste zorgt een speciale funderingslaag voor voldoende drainage. De bovenlaag bestaat uit een houtsnipperlaag van vijftien centimeter. Deze zachte verende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt blessures.

De atletiekpiste en Finse piste op de Leunen zijn ook in het donker bruikbaar. Beide pistes worden verlicht tot 23ur. Bij de keuze van de verlichting werd rekening gehouden met een laag energieverbruik, zonder in te boeten op het comfort. De werken kostten ruim 500 000 euro. Alle Gelenaren worden uitgenodigd op de inhuldiging van de nieuwe piste op woensdag 28 september om 17.30 uur. Je kan er luisteren naar toespraken door de burgemeester en de voorzitter van de Geelse atletiekclub en genieten van een hapje en drankje. Voor sportievelingen wordt een gezinsloop (1km, voor alle leeftijden), estafetteloop (voor kinderen van 6 tot 10 jaar) en vijfkamp (voor jongeren van 11 tot 17 jaar) georganiseerd.
 
 
De Merodehappening
Op 25 september vindt rond het nagelnieuwe Vrijetijdscentrum de MIXX in Herselt de jaarlijkse familiehappening rond het plattelandsproject de Merode plaats. Om 13u start een streekmarkt met het beste uit de streek. In een aangenaam kader kun je kennis maken met tal van producten en activiteiten uit het projectgebied. Daarnaast kan je deelnemen aan workshops en wordt er informatie worden gegeven over het project de Merode. Dit alles wordt opgevrolijkt met optredens en animatie voor kinderen. Kom je op 25 september met de fiets en de infoflyer naar de happening, dan ontvang je een leuk cadeautje. Wie liever wandelt, kan op de happening terecht voor een Stabbelwandeling, een geanimeerde wandeling van een klein uurtje door het natuurgebied Goor-Asbroek, op maat van de kinderen. De Merodehappening wordt georganiseerd door verscheidene partners uit de Merode.
 
 
Zitdagen studietoelagen
Op dinsdag 27 september en dinsdag 11 oktober organiseert de stedelijke onderwijsdienst op het stadhuis een zitdag omtrent studietoelagen. Je kan er terecht met al je vragen van 13.30u tot 16u en van 17.30u tot 19.30u.